Történet

Szia!

Kövecses Olivér vagyok, a Calm Tea megalkotója -- örülök, hogy ellátogattál az oldalra!

 

A Kínai nagy falon (2014 tavasz)

 

Kiskoromban sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd több évre Kínában kötök ki. Sokáig egyáltalán nem vonzódtam a keleti világ iránt. 20 éves voltam, amikor ez teljesen megváltozott.

Egyetemi tanulmányaim során lehetőségem nyílt Kínába költözni két évre cserediák-program keretében. Egy évet a nyüzsgő Shanghai-ban, egy évet pedig a kultúrától duzzadó Hangzhou városában töltöttem. A kint töltött idő teljesen átformálta a gondolkodásomat, beleszerettem a keleti kultúrába, és kínai nyelven is megtanultam. 

 

 Hangzhou-ban a West Lake partján (2019)

 

Amikor visszaköltöztem Magyarországra, megalapítottam saját vállalkozásomat, mely prémium minőségű, kínai teák bemutatására fókuszált. Az elmúlt évek során sok időt töltöttem nem csak Kínában, de Malajziában, Indonéziában, és egyéb kelet-ázsiai országokban is. Ezen élmények eredményeként született meg a Calm Tea.

A Calm Tea számomra a Kínában és Kelet-Ázsiában töltött időm felelevenítését jelenti. Olyan izgalmas jeges teákat szeretnék készíteni, melyek nem csak finomak és frissítők, hanem egy kis bepillantást is nyújtanak a keleti világba. Olyan teákkal dolgozom, melyeket magas minőségű, elsősorban Kínában, Japánban és Indiában található ültetvényekről szerzek be. Ezek felhasználásával Magyarországon, kisüzemi körülmények közt jön létre a Calm Tea, fanasztikus gyártópartnerek bevonásával. 

 

Hangzhou-ban a Longjing tea-ültetvényen (2018)

 

Remélem, hogy a Calm Tea italok számodra is egy rövid "utazásként" szolgálnak majd azokra a vidékekre, melyek nekem olyan kedvesek Kína és Ázsia különböző vidékein! 😊

Üdvözlettel, Olivér

 

Hongkong Quarry Bay negyedében (2019 tavasz)