Visszatérítési szabályzat

30 napos termék-visszaküldési lehetőséget biztosítunk, ami azt jelenti, hogy a vásárolt termék visszaküldését a vásárlástól számított 30 napon belül kérvényezheted. 

A kompenzáció csak akkor lehetséges, ha a terméket sértetlenül, eredeti formájában és annak eredeti csomagolásában küldöd vissza. Emellett szükséges bemutatnod a rendelés teljesítéséhez kapcsolódó bizonyító dokumentumot (számla, rendelés visszaigazolás, stb.). 

A termék visszaküldésének megkezdéséhez vedd fel velünk a kapcsolatot a hi@calmtea.com email címen. Ha elfogadásra kerül a termék visszaküldés, úgy küldünk Neked egy csomagcímkét és tájékoztatást, hogy milyen módon küldheted vissza a vásárolt terméket. A termék visszaküldést csak ezen a folyamaton keresztül tudjuk elfogadni. 

Bármilyen felmerülő kérdésed esetén keress minket bármikor bizalommal a hi@calmtea.com email címen. 

 

Sérült vagy hiányos termék

Kérjük, vásárolt termékeidet az átvétel után rögtön vizsgáld meg, és ha azokat hiányosnak vagy nem megfelelőnek találod, mielőbb vedd fel velünk a kapcsolatot. 

 

Kivételek, vissza nem küldhető áru

Élelmiszerként kategorizált termékeinket, tehát tea és Calm Tea termékeinket nem áll módunkban visszavenni azok csomagolásának felbontása után. Ha bármilyen problémát tapasztaltál ezekkel a termékekkel, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

Kompenzáció

Amint visszaküldött termékedet megkaptuk és megvizsgáltuk, rögtön értesítünk a kompenzáció jogszerűségét illetően. Ha a visszaküldés jogos és megfelelő volt, úgy kompenzációként felajánjuk számodra a következő opciókat:

  • a visszaküldött termék árának visszafizetése bankkártyádra, vagy
  • a visszaküldött termék árával azonos értékű kupon, melyet a webshopon levásárolhatsz.